5 beautiful places for photograph when you travel to Binh Thuan

Tourists often like taking pictures on their trip, and this applies to ⅔ of the people I have met on my journey. This is quite a good thing because you go on a holiday but you can share beautiful scenes to your relatives at home.

Where do you plan to go this summer? If you do not have time to travel to many places but you still want to have beautiful photos, you should consider visiting Binh Thuan. In this promising province, you can have a rich experience from many different types of scenery. Definitely 5 following destinations will give you impressive pictures

Sand hills- Mui Ne, Binh Thuan 

Sand hills in Binh Thuan
Sand hills in Binh Thuan

Mui Ne Sand Hill should be the first destination of your journey in Binh Thuan. This sand dune stretches from Binh Thuan to Ninh Thuan. Here, do not hesitate to “fly” over the sand dunes in sand sliding game. Just by renting boards and guides, you can enjoy yourself in the sand and conquer the slopes to enjoy the strong thrills.
There is a very interesting fact about the sand here, which is that it has so many different colors. If you are interested in sand art, this is the site you can search for innovative materials. That is also why the dunes of Mui Ne attract so many visitors. They do not just come here to visit, have fun, but they also come here to satisfy the passion of art.

Mysterious Co Thach rocks

If you want to get lost in places with beautiful scenery as in fairy tales, do not forget to visit Co Thach rocks. This reef is located in Tuy Phong district, rocks, pebbles here are very beautiful and unique. Unlike normal smooth gravel stones with white or gray colors as you usually see, stones in Co Thach are diverse, multicolored. Stone shapes can be triangle, square, hexagonal or lozenge. The colors of stone vary as white, black, brown, and purple, sometimes with red as the color of blood or bright yellow, or blue as sapphire sea. Each stone has patterns or lines created by the water flowing through.

Mysterious rocks in different colors
Mysterious rocks in different colors

To see another rare beauty at Co Thach, you can come back here in March of the lunar calendar. This time is called moss hunting season of tourists coming here, because large rocks here will be covered with a layer of green moss. When there is sunlight, the stone put on moss will gradually change color. This really is a picturesque landscape that you experience when traveling to Binh Thuan.

Champagne Castle RD

A corner of the castle
A corner of the castle

A both fairy and elegant scenery has attracted many tourists-the wine castle RD. The castle is located in Sea Links City-a collection of 5-star resorts in Phan Thiet , Binh Thuan. Around the Castle with medieval European architecture are vast and green hills and vineyard rows providing the ingredients that make reputable wines. Immerse yourself with the nature here; you will be stunned by the fine taste of the wine from Napa Valley, America. This is a really suitable destination for classic and passionate tourists.

Ke Ga Lighthouse

This is the oldest lighthouse in South East Asia built by the French in 1897 and finished in 1899. However, today, Ke Ga lighthouse still stands proudly, seemingly without any sign of aging. When visiting, you will have to conquer nearly 200 spiral stairs to stand on top of the lighthouse. From here, you can zoom away for a panoramic view over Hon Ba with innumerable stones that have a variety of random, weird size and shape.

Ke Ga Lighthouse-characteristic of Binh Thuan
Ke Ga Lighthouse-characteristic of Binh Thuan

Coco Beach Camp in Binh Thuan Beach

Forget the 5-star resorts with hotels and beds covered white bed sheets, to Coco Beach Camp Lagi Sea, you will have a much different experience.
You will spend the night in the tent adjacent to the coast. What’s cooler than being asleep and hearing sea waves flapping around? If you are familiar with the sleeping tent, you can try to visit the colorful, wooden houses Beach Huts, which is still close to nature and away from the hot summer.

Colorful houses beside Binh Thuan Beach
Colorful houses beside Binh Thuan Beach

That is the 5 most beautiful destinations in Binh Thuan. Let’s travel to Binh Thuan right now and enjoy your summer!!!

 

(Some English content in Vietnamese247.com was made by learners who studying English and want to share Vietnamese information to you. You may catch some errors in English version, please help us correct them by leaving a message below this post or email to thuy@piodio.com. Thank you for your help ^^)

 

In Vietnamese:

Thường thì dân du lịch hay thích chụp ảnh, cái này đúng với ⅔ số người tôi đã gặp trên hành trình của mình. Như thế cũng hay bởi mình đi du lịch mà người ở nhà cũng được thấy cảnh đẹp, quả là thật tiện lợi!
Mùa hè này bạn dự định đi đâu? Nếu không có thời gian để đi nhiều nơi mà bạn vẫn muốn có những tấm ảnh tuyệt đẹp thì bạn nên xách ba lô đi du lịch Bình Thuận. Bởi chỉ cần đến vùng đất này, bạn đã có thể có những trải nghiệm phong phú từ rất nhiều cảnh đẹp khác nhau. Chắc chắn 5 địa danh dưới đây sẽ cho bạn tấm hình không chê vào đâu được:
Đồi cát-Mũi Né

Sand hills in Binh Thuan
Đồi cát ở Bình Thuận

Điểm đầu tiên bạn nên dừng chân trong chuyến du lịch Bình Thuận của mình là đồi cát Mũi Né. Đồi cát này trải dài từ Bình Thuận đến Ninh Thuận. Đến đây, đừng ngại “bay” trên đồi cát này với trò chơi trượt cát. Chỉ cần thuê ván và được hướng dẫn trượt, bạn đã có thể hòa mình trong cát và chinh phục những con dốc để tận hưởng cảm giác mạnh.Có một điều rất thú vị về cát ở đây, đó là chúng có rất nhiều màu sắc khác nhau. Nếu là một người đam mê tranh cát, đây chính là vùng đất bạn có thể tìm kiếm nguyên liệu sáng tạo. Đó cũng là lý do vì sao đồi cát Mũi Né thu hút nhiều du khách đến vậy. Họ không chỉ đến đây để tham quan, vui chơi mà họ còn đến đây để thỏa mãn niềm đam mê nghệ thuật.

Bãi đá Cổ Thạch

Mysterious rocks in different colors
Những bãi đá nhiều màu sắc

Nếu bạn muốn được lạc vào nơi có cảnh đẹp như trong truyện cổ tích, khi ghé Bình Thuận đừng quên ghé thăm bãi đá Cổ Thạch. Bãi đá này nằm ở huyện Tuy Phong, những phiến đá, viên sỏi ở đây rất đẹp và độc đáo. Khác với các loại đá sỏi nhẵn mịn có màu trắng hay xám xanh thông thường bạn nhìn thấy, đá Cổ Thạch đa dạng, đa sắc. Hình dạng đá có thể là tam giác, vuông, lục giác hay hình thoi. Màu sắc của đá có trắng, đen, nâu, tím, đôi khi lại có viên đỏ như màu máu hay vàng tươi, hoặc xanh như màu nước biển ngọc bích. Mỗi viên đá lại có hoa văn hay những đường văn do nước chảy qua mà thành. Để nhìn thấy một vẻ đẹp hiếm thấy khác ở Cổ Thạch, bạn có thể quay trở lại đây vào tháng 3 dương lịch. Thời gian này được gọi là mùa săn rêu của du khách tới đây. Bởi lẽ tầm tháng 3, những bãi đá lớn ở đây sẽ được phủ lên một lớp rêu xanh mướt. Khi có ánh nắng chiếu vào, những phiến đá khoác lên mình rêu phong sẽ dần đổi màu. Đây thực sự là một khung cảnh dẹp như tranh vẽ mà bạn nên trải nghiệm khi du lịch Bình Thuận.
Lâu đài rượu vang RD

A corner of the castle
Một góc của lâu đài

Một khung cảnh vừa cổ tích vừa mang màu sắc sang trọng, hiện đại thu hút du khách đến tham quan là lâu đài rượu vang RD. Lâu đài này nằm trong Sea Links City – khu quần thể Resort 5 sao ở Phan Thiết, Bình Thuận. Bao xung quanh tòa lâu đài mang hơi hướng kiến trúc trung cổ châu Âu là đồi cỏ xanh rộng lớn và những dãy trồng nho lấy nguyên liệu làm nên những dòng rượu vang danh tiếng.Hòa mình trong không gian này, bạn sẽ không khỏi say mê hương vị của thứ rượu vang hảo hạng vùng Napa Valley nước Mỹ. Trong chuyến du lịch Bình Thuận, nơi đây luôn là điểm dừng chân của những vị khách sành điệu và đầy đam mê.
Hải đăng Kê Gà

Ke Ga Lighthouse-characteristic of Binh Thuan
Hải đăng Kê Gà-Biểu tượng của Bình Thuận

Đây là ngọn hải đăng cổ nhất ở Đông Nam Á do người Pháp xây dựng từ năm 1897 và hoàn thiện năm 1899. Tuy nhiên đến nay, hải đăng Kê Gà vẫn đứng hiên ngang sừng sững, dường như không có chút dấu hiệu nào của tuổi tác. Khi đến tham quan, bạn sẽ phải chinh phục gần 200 bậc thang xoáy trôn ốc để có thể đứng trên đỉnh đài quan sát của hải đăng. Từ đây, bạn có thể phóng tầm mắt ra xa để nhìn ngắm toàn cảnh hòn Bà với vô số phiến đá đủ loại kích thước, hình dáng ngẫu nhiên, kỳ lạ.
Coco Beach Camp
Tạm quên những khu Resort 5 sao với những khách sạn và giường đệm trải ga trắng muốt nữa. Đến Coco Beach Camp tại biển Lagi, bạn sẽ có những trải nghiệm khác lạ hơn nhiều.
Bạn sẽ được qua đêm trong những chiếc lều ngay sát bờ biển. Còn gì tuyệt hơn khi được nằm ngủ mà có tiếng sóng biển vỗ về bên tai? Nếu đã quen thuộc với việc ngủ lều, bạn có thể thử ghé thăm những căn nhà gỗ Beach Huts rực rỡ sắc màu, vẫn gần gũi thiên nhiên mà bỏ xa cái nắng nóng ngày hè.

Colorful houses beside Binh Thuan Beach
Những ngôi nhà gỗ sặc sỡ tại bãi biển Bình Thuận

Bạn có nhớ đến những trại hè vô cùng náo nhiệt và sôi động trong các phim truyền hình? Đến với Coco Beach Camp, bạn sẽ một lần sống trong không khí đó với những hoạt động ngoài trời như cắm trại, đốt lửa trại hay tham gia các môn thể thao dưới nước như lướt ván, chèo thuyền hơi… Đặc biệt các hoạt động team building có thể giúp bạn làm quen với rất nhiều người bạn mới và khám phá ra một bản thân rất khác nữa.
Bạn còn đắn đo gì nữa mà không đặt ngay vé máy bay cùng gia đình và bạn bè đi du lịch Bình Thuận cùng nhau trải nghiệm và có thật nhiều tấm hình ưng ý. Chắc chắn trải nghiệm hết những địa điểm trên, bạn  sẽ có thêm những kỷ niệm có ý nghĩa nhất trong mùa hè này.

 

Source:

– Collected by Vietnamese247 Team

– Translated by Pham Anh Tuan –

– Audio/video recorded by …

 

(Some English content in Vietnamese247.com was made by learners who studying English and want to share Vietnamese information to you. You may catch some errors in English version, please help us correct them by leaving a message below this post or email to thuy@piodio.com. Thank you for your help ^^)

Add Comment