Would you dare to play sandboarding in Mui Ne?

Mui Ne sandboarding is one kind of thrilling games that most of the guests arrive in Binh Thuan will try once!

Located in the south central coast, though it is a coastal province, Binh Thuan is the driest land of the S-shaped country. Therefore this land appears sand dunes like a miniature desert. This is also a popular sight that attracts tourists not only by its unique beauty, but also by its exciting sand sliding game.

Mui Ne sandboarding-The flying sand dunes

Fly on the sand
“Fly” on the sand

Why is it called flying sand dunes? Because Mui Ne Sand Dunes are always transformed when there is a wind blowing around. It is by this change that you can shoot different images with different backgrounds and light-contrasting change.
A special point here is that sandy has 18 different colors. Most main colors are red , yellow, white, gray, blue and brown… The colorful sand dunes are a unlimited source of inspiration for those who love sandpainting.

Would you dare to play sandboarding in Mui Ne?

Perhaps you are quite familiar with images of snowboarding in the West on winter days. In Vietnam, visitors will use boards to play sandboarding. Joining the exciting game is very simple, you just need to rent a skateboard with prices ranging from 10.000 to 40.0000 VND/one time. Then you will have a guide teach basic movements of the game. Most of the “coach” here are the children near the sand dunes who help parents make money.

Sandboarding in Mui Ne
Sandboarding in Mui Ne

You can sit or stand on the skateboard. However, to ensure safety in the first time you should sit close to the board. When getting used to sand, you can surf on the sand as athlete surfing in the sea. It sounds professional and attractive, huh! For those who love challenges, the high slopes are the goals to be conquered.

The steeper the slope, the “cooler” the game. You will experience the feeling of “flying”, which is the particularly impressive point of Mui Ne sandboarding. If you have difficulties in sliding, you should apply wax into the board to move easily on sand.

The windswept dunes are still there waiting for you, so please arrange time to enjoy “flying” at this land. Mui Ne sandboarding games are always waiting for you!

(Some English content in Vietnamese247.com was made by learners who studying English and want to share Vietnamese information to you. You may catch some errors in English version, please help us correct them by leaving a message below this post or email to thuy@piodio.com. Thank you for your help ^^)

In Vietnamese:

Bạn có dám trượt cát mũi né không?

Trượt cát Mũi Né là một trò chơi cảm giác mạnh mà hầu hết những vị khách đặt chân đến Bình Thuận đều cố gắng thử một lần!
Nằm ở duyên hải Nam Trung Bộ, tuy sát biển nhưng Bình Thuận lại là một trong những nơi khô hạn nhất dải đất hình chữ S. Bởi vậy mà vùng đất này có xuất hiện dạng địa hình đồi cát giống như một sa mạc thu nhỏ. Đây cũng là điểm tham quan thu hút du khách không chỉ bởi vẻ đẹp độc đáo mà còn bởi trò chơi trượt cát thú vị.

Trượt cát Mũi Né – đồi cát bay

Vì sao lại gọi là đồi cát bay? Bởi lẽ đồi cát Mũi Né luôn thay hình đổi dạng mỗi khi có một đợt gió thổi. Chính nhờ sự thay đổi này mà bạn có thể chụp những bức hình khác nhau với hình nền và ánh sáng, tương phản thay đổi.
Một điểm đặc biệt hơn ở đây là cát có đến 18 màu sắc khác nhau. Dễ thấy nhất có các màu như màu đỏ, vàng, trắng xám, xanh và nâu đen.. Những cồn cát đa sắc màu này là nguồn cảm hứng bất tận cho những người đam mê nghệ thuật tranh cát.

Bạn có dám chơi trượt cát Mũi Né không?

Có lẽ bạn đã quen thuộc với hình ảnh trượt tuyết bằng ván ở các nước phương Tây những ngày đông lạnh giá. Ở Việt Nam, du khách sẽ dùng ván để chơi trượt cát. Tham gia vào trò chơi thú vị này rất đơn giản, bạn chỉ cần thuê một tấm ván trượt với giá dao động từ 10.000 đến 40.0000 đồng/buổi. Sau đó bạn sẽ được một người hướng dẫn những động tác cơ bản để cuộc chơi của bạn thêm vui và trọ vẹn. Hầu hết các “huấn luyện viên” ở đây đều là những em bé nhà ở gần những đồi cát ra kiếm tiền phụ giúp ba mẹ.
Bạn có thể ngồi hoặc đứng trên tấm ván trượt. Tuy nhiên để đảm bảo an toàn ở những lần trượt đầu tiên bạn nên ngồi sát xuống thảm. Khi đã bắt đầu quen với cát rồi, bạn có thể tập lướt trên cát như những vận động viên lướt sóng ngoài biển. Nghe cũng hấp dẫn và chuyên nghiệp đấy chứ! Với những người thích cảm giác mạnh, những con dốc cao chính là các cột mốc cần được chinh phục.
Dốc càng cao, trượt ván càng “say”, bạn sẽ có cảm giác được “bay” chính là điểm đặc biệt ấn tượng của trượt cát Mũi Né. Có những đồi cát khó trượt thì bạn bôi sáp nếp vào máng trượt để ván có thể di chuyển dễ dàng trên cát.
Những đồi cát lộng gió vẫn ở đó chờ bạn, thế nên hãy thu xếp thời gian để được tận không gian “bay” ở mảnh đất này nhé. Trò chơi trượt cát Mũi Né luôn chờ bạn!

 Source:

– Collected by Vietnamese247 Team

– Translated by Pham Tuan Anh

– Audio/video recorded by …

(Some English content in Vietnamese247.com was made by learners who studying English and want to share Vietnamese information to you. You may catch some errors in English version, please help us correct them by leaving a message below this post or email to thuy@piodio.com. Thank you for your help ^^)

Add Comment